Belföld

Szabadlábra helyezték a görögök a bukott orosz médiacézárt

Százezer eurós óvadék letétele után szabadlábra helyezték Görögországban Vlagyimir Guszinszkijt, az orosz üzletembert, akit Moszkva 250 millió dolláros csalás és pénzmosás miatt köröztet nemzetközileg.

Guszinszkijra azonban még egy meghallgatás vár Athénban, ahol arról döntenek majd, hogy kiadják-e Oroszországnak. Éppen ezért az üzletember nem hagyhatja el Görögország területét.

Az ötvenéves Guszinszkij korábban, Jelcin idején egy befolyásos tévécsatorna és számos újság tulajdonosa volt. A csecsenföldi valósághű tudósításairól ismert NTV miatt számos politikai ellenfelet gyűjtött. Jelcin hatalomból való távozása után, Putyin elnök megválasztásakor Guszinszkij körül „elfogyott a levegő”, el kellett adnia érdekeltségeit, és külföldre távozott. Előbb Spanyolországba, majd hosszas huza-vona után Izraelbe ment. Most váratlanul Görögországban bukkant fel, ahol néhány nappal ezelőtt letartóztatták a hatóságok.

Guszinszkijt egyébként a görög határőrök véletlenül „szúrták ki” egy interpolos körözési listán. Guszinszkij egyébként magánrepülővel érkezett a mediterrán országba, ahol szabadságát akarta tölteni egy magánjachton,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik