Belföld

Nem hozott eredményt az “atomcsúcs”

Befejeződtek pénteken Pekingben az észak-koreai atomprogramról folytatott hatoldalú tárgyalások, anélkül, hogy a résztvevőknek sikerült volna előrelépni a válság megoldásában. A hat delegáció még a nap folyamán közleményt ad ki, amelyben bejelentik a tárgyalások folytatását.

A találkozón Kína, Észak-Korea, Dél-Korea, az Egyesült Államok, Oroszország és Japán képviselője kifejtette álláspontját az észak-koreai atomprogramot illetően, és javaslatokat terjesztett elő a konfliktus megoldásával kapcsolatban – jelentette a tanácskozás befejezéséről beszámolva az Új Kína hivatalos kínai hírügynökség. A kínai beszámoló szerint a résztvevők “őszinte véleménycserét” folytattak.

A hat delegáció még pénteken közleményt ad ki, amelyben bejelentik a tárgyalások folytatását.

Li Szu Hjuk dél-koreai külügyminiszter-helyettes előzőleg bejelentette: a felek megállapodtak abban, hogy konzultációkat folytatnak az új forduló helyszínéről és időpontjáról. A dél-koreai küldöttségvezető elmondta, hogy a felek a három nap során egyetértettek abban, hogy az észak-koreai nukleáris válságot békés eszközökkel kell megoldani és figyelembe kell venni Észak-Korea biztonsági igényeit is.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik