Belföld

Az indiai és kínai piacban bízik az Oracle

Az Oracle új elektronikus üzleti szoftverének ázsiai, csendes-óceáni régióban történő indításakor Derek Williams, a cég ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy Kína és India hamarosan lekörözi a térség jelenlegi érettebb piacait, Japánt és Ausztráliát.

„Volt egy álmom, amely a jelek szerint két éven belül valóra válik”, kezdte Williams. “Kína lesz a térség vezető piaca, India pedig a kettes számú szereplő.” Az Oracle legnagyobb piaca a térségben jelenleg Japán, ezt követi Kína, Szingapúr és Ausztrália. Bevételét tekintve az indiai piac az ötödik, de két éve még csak a tizedik volt.

India büszkélkedhet a cég legnagyobb beruházásával az USA-n kívül. Larry Ellison, az Oracle elnöke a múlt hónapban jelentette be, hogy megkétszerezi az Indiában alkalmazott szoftvermérnökök számát, akikből így hamarosan 6000 fog a cégnek dolgozni a kutatás-fejlesztés területén.

Az Oracle nemrég nyitotta meg Gurgaonban – az indiai főváros határában – új elektronikus kormányzati központját a HP-val közösen, amely az interneten a világ bármely pontjáról elérhető, így a világ kormányzatai első kézből szerezhetnek információkat az alkalmazásokról. Nem mellesleg Indiában olyan fejlett az elektronikus kormányzat, hogy fejlettebb, mint sok európai ország hasonló programja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik