Belföld

Szakértői tárgyalások kezdődnek a kettős állampolgárságról

A kedvezmények megmaradnak, ha a szimbolikus tartalom módosul is - mondta a kedvezménytörvényről a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. Szabó Vilmos a Rákóczi Szövetség főiskolás táborában beszélt, ahol határon túli magyar egyetemista és főiskolás szervezetek vezetői és itthoni diákvezetők találkoznak.

Az államtitkár a kettős állampolgárságról elmondta: szeptemberben megkezdődnek a szakértői tárgyalások.

Új gondolkodásmódra van szükség, meg kell határozni egy össznemzeti minimumot, amelynek alapján az anyaországi politikai erők egységesen cselekszenek a határokon túl élő magyarság érdekében. Ezt Szabó Vilmos mondta, a Rákóczi Szövetség által rendezett szentendrei Kárpátok című, 15. főiskolás táborban.

A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára a kedvezménytörvényről szólva úgy vélekedett: a legfontosabb, hogy a kedvezmények megmaradnak, ha a szimbolikus tartalmak módosultak is. Mint ismert, az ellenzék az “egységes magyar nemzethez tartozás” kifejezést hiányolva nem szavazta meg a módosítást. Szabó Vilmos elmondta: a magyar és a szlovák külügyminiszter tárgyalásai alapján körvonalazódik egy tervezet, amely arról szól, hogyan részesülhetnének kedvezményben a szlovákiai magyarok, erről azonban nem árult el részleteket.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik