Belföld

A felügyelet cáfolja és visszautasítja a vádakat

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy az ORFK gyanúsítottként hallgatná ki, Szász Károly erről csütörtökön a sajtóból értesült - nyilatkozta Molnár Eleonóra, a felügyelet gazdasági főosztályának vezetője csütörtökön.

A főosztályvezető a Népszabadság című napilapban megjelent értesülésre reagált, ami szerint az ORFK hűtlen kezeléssel és magánokirat hamisítással gyanúsítaná meg Szász Károlyt a felügyeletnél korábban kötött és Keller László közpénzügyi államtitkár feljelentésében kifogásolt megbízási szerződések miatt.

Molnár Eleonóra határozottan cáfolta és visszautasította, hogy a felügyeletnél jogtalan szerződéseket kötöttek volna, vagy ilyen kifizetésekre került volna sor. "Megbízási szerződéseket a felügyelet 2001-ben kötött alkalmazottaival a korábbi különböző pénzintézeti felügyeletek összevonásával kapcsolatos plusz feladatok ellátására és minden esetben jogszerű szerződéskötés és a teljesítésnek megfelelő kifizetés történt" - tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik