Belföld

Eddig 12 ezer gépet vásároltak a Sulinet programban

A két hónappal ezelőtt indult Sulinet expressz programban eddig csaknem 12 ezer számítástechnikai eszközt vásároltak meg 920 millió forint értékben - olvasható a Magyar Hírlapban.

A 60 ezer forintos adókedvezményt nyújtó programban eddig több mint 3700 teljes számítógép-konfigurációt vettek vagy béreltek, mások csak nyomtatót, alkatrészeket, digitális kamerákat és egyéb kiegészítő elemeket szereztek be. A kereskedők a szeptemberi tanévkezdéstől várják a fellendülést.
Borbola István, a program irányításáért felelős Educatio Kht. vezetője elmondta: minden hétfőn kétszer annyi üzletkötést regisztrálnak, mint az előző héten.

A programban tanárok, egyetemi hallgatók, szülők, valamint a felnőttképzésben részt vevők vásárolhatnak vagy bérelhetnek 60 ezer forintos adókedvezménnyel számítógépet, nyomtatót, alkatrészeket.

Az eladások számát tekintve Budapest és Pest megye vezet, a harmadik a sorban Bács-Kiskun megye. Borbola István külön kiemelte, hogy a hátrányos helyzetű térségekben is komoly érdeklődés tapasztalható, ezzel igazolódik a program eredeti célkitűzése. A kimutatások szerint egyébként az emberek leginkább pénteken és hétfőn indulnak számítógépet vásárolni, s a bevásárlóközpontokban egyre inkább hódít az éjszakai komputerbeszerzés is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik