Belföld

Szigorú kedvében volt ma a főváros városképvédelmi bizottsága

A korábbinál kevesebb helyszínen lehet karácsonykor és jövő húsvétkor közterületi vásár Budapesten - döntött a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdai ülésén.

A bizottság korábban három évre engedélyezte a vásárok megtartását. A főpolgármester városképi okok miatt felfüggesztette ezt a határozatot, s döntésével később egyetértett a közgyűlés is.

Megismételt kérelmükben a szervezők a korábbinál kevesebb helyszínre kértek rövidebb, egy évre szóló engedélyt. A bizottság szinte egyhangúlag támogatta ezt a kérelmet.

Forró Zoltán, a főpolgármester kabinetfőnöke az MTI-nek elmondta, hogy Demszky Gábor városképi okok miatt várhatóan ezt a határozatot is felfüggeszti, így a kérdésről a Fővárosi Közgyűlésnek kell döntenie.

A bizottság egyhangúlag utasította el a Sláger Rádiónak azt a kérését, hogy jövő szombaton az Alkotmány utcában zenés rendezvényt tartsanak tűzijátékkal. A testület a lakóépületek közelsége, valamint az elmúlt évi panaszok miatt döntött így.

Nem járult hozzá a bizottság ahhoz sem, hogy a felszíni tömegközlekedési megállókban lévő pavilonok falán és az aluljárókban újabb információs táblákat helyezzenek el.

Hasonlóképpen elutasították a BKV Rt.-nek azt a kérését, hogy általános jelleggel a cég dönthessen azoknak a pavilonoknak a kereskedelmi jellegű bérbeadásáról, amelyekre forgalmi szempontból már nincs szükségük.

Ajánlott videó