Belföld

Versenyképesek a magyar szoftverek Ázsiában

Ázsiai informatikai üzleti kapcsolatok lehetőségeiről tárgyalt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a Sigma nevű német-indonéz vállalat delegációjával hétfőn Budapesten.

Kovács Kálmán a megbeszélést követően újságíróknak elmondta: Lothar Spath, a cég delegációját vezető elnök-vezérigazgató, korábbi baden-württembergi tartományi miniszterelnök abban lehet majd a magyar informatikai vállalkozások segítségére, hogy az ázsiai üzleti lehetőségek kiaknázásához a német tapasztalatokat és akár technológiai hátteret is biztosít. “Magyarország a német kapcsolatok révén az európai uniós csatlakozását követően nemzetközi támogatásokhoz férhet hozzá, amelyet az indonéz, illetve ázsiai gazdasági kapcsolatok kiépítésére használhat fel” – jelezte.
A miniszter a legnagyobb lehetőséget az információtechnológia területén a magyar szoftverek értékesítésében látja. Szerinte a magyar cégek testreszabottabb programokat képesek kínálni az ázsiai felhasználóknak, mint az uniós, vagy akár tengerentúli versenytársaik. Kovács Kálmán beszámolt arról, hogy szeptemberben Budapestre látogat Hatta Rajusa indonéz kutatási és technológiai miniszter, akivel már részletekbe menően vitathatják meg a gazdasági kapcsolatok kiépítési lehetőségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik