Belföld

Volksbank: sok esetben hamisak a vádak

A Magyarországi Volksbank Rt. ügynökeit rendszeresen ellenőrzi, és minden olyan esetben, ahol a bank jogszabályba ütköző tevékenységet észlel, kapcsolatát az érintettekkel megszünteti, valamint bejelentési kötelezettségeinek a hatóságok felé eleget tesz - áll a pénzintézet hétfői közleményében.

A hét végén nyilvánosságra került sajtóinformációk szerint három bank, közöttük a Magyarországi Volksbank is érintett a Pannonplast Rt. részvényeinek felvásárlásával kapcsolatos pénzmosás-gyanús tranzakciókban.

A Volksbank közleménye szerint a nyilvánosságra került információk nem ellenőrzöttek, a valós tényeket sok esetben hamis színben tüntetik fel.

A pénzintézet közölte: a Volksbank működése, belső szabályzatai és gyakorlata minden tekintetben megfelel a jogszabályoknak és hatósági előírásoknak.

A tájékoztatás szerint a Volksbank Rt. pénzváltási tevékenységét ügynökök útján is folytatja, amelynek során rendszeres kapcsolatot tart fenn a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével, valamint az illetékes hatóságokkal.

“A Magyarországi Volksbank Rt. a hatályos jogszabályoknak megfelelően működő pénzintézet, amely határozottan fellép minden, a jó hírnevét sértő cselekménnyel szemben” – áll a közleményben.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik