Belföld

Az OTP visszautasítja a pénzmosás vádját

Sem az OTP Bank Rt., sem az alkalmazottai ellen nem folytat nyomozást az ORFK, pénzmosás gyanújára okot adható pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatban - közölte hétfőn a pénzintézet.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az OTP Bank nem vett részt,
nem vesz részt pénzmosásban, ezért határozottan és kategorikusan visszautasítja az ezzel kapcsolatos híreket, információkat, utalásokat és találgatásokat.


Az OTP Bank feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a hatóságok megkeresésére megküldött bank és üzleti titkokat tartalmazó szigorúan bizalmas jelentésekben szereplő néhány
információ a sajtóban nyilvánosságra került. Hozzáteszik: joggal feltételezhető, hogy az információk kezelését szabályozó törvényeket ismeretlen személy vagy személyek megsértették.


A közlemény hangsúlyozza, hogy a pénzintézet a törvény betűjének és szellemének célját követve, a belső szabályozás által előírt regisztrációs és bejelentési követelményeket betartva járt el és jár el a pénzmosás megelőzése, illetve megakadályozása során. Hozzáteszik: a Kereskedelmi és Hitelbankhoz kapcsolódó visszaélések kapcsán gyanúba keveredett ügyfelek egy része ugyanakkor az OTP Banknál – mint a legnagyobb, több mint 4,5 millió folyószámlát vezető banknál – is rendelkezhet(ett) számlakapcsolattal.


Az OTP Bank ezzel összefüggésben annyit közölhet, hogy az
eljárásban esetlegesen érintettekkel kapcsolatban korábban többször is bejelentést tett, de az illetékes hatóságok egyszer sem észleltek pénzmosásra utaló jeleket – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik