Belföld

Budapesten 14 százalékkal csökkent az építőipar termelése

Budapesten az első félévben 14 százalékkal csökkent az építőipari termelés az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A második negyedévben 3 százalékos növekedést mértek a fővárosi építőipari vállalkozásoknál 2002 második negyedévéhez képest.

Az első félévben jelentősen, 27 százalékkal esett vissza a termelés az építőipari termelés közel háromtizedét adó kisméretű, 5-49 főt foglalkoztató szervezeteknél, de a termelés kétötödét adó 250 főt és többet foglalkoztató nagy építőipari cégeknél is számottevő, 14 százalékos csökkenést mértek.

Pest megyében az építőipari termelésben a fővárosihoz hasonló változások zajlottak le: a 2003. első negyedévi termeléscsökkenést a második negyedévben 11 százalékos növekedés követte az előző év azonos időszakához képest.

A Pest megyei székhelyű építőipari szervezetek termelése az elmúlt félév folyamán összességében 0,7 százalékkal meghaladta a 2002. első félévi termelési szintet. A termelésnövekedést főként a középméretű, 50-249 főt foglalkoztató építőipari szervezetek termelésének 27 százalékos bővülése eredményezte.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik