Belföld

Megtartja a Microsoft az Outlook Expresst

A szoftveróriás nem szünteti meg az Outlook Expresst, erősítette meg a cég csütörtökön, remélve, hogy véget vet az ingyenes e-mail kliens jövőjével kapcsolatos találgatásoknak.

„Egy percre sem állt le az Outlook Express fejlesztését és jobbítását célzó munka”, közölte Matt Pilla, a Microsoft Windows részlegének vezető termékmenedzsere, és ezzel rövidre zárta a több mint egy hétig tartó egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat.

A hógolyót Dan Leach, az Office részleg vezető termékmenedzsere indította el a múlt héten, amikor Ausztráliában arról beszélt, hogy a Microsoft leállította az Outlook Express fejlesztését, és helyette az MSN-t és a Hotmailt szánja fogyasztói e-mail kliensnek. Leach e közlését megerősítette a Microsoft PR cége is. Két napra rá a Windows divízió szóvivője, közölte, Leach közlése „pontatlan”, a Microsoft valóban egy ponton leállította a szoftver fejlesztését, e döntést azonban később felhasználói kérésre visszavonták – amiről a jelek szerint Leach nem hallott.

Még aznap ugyanez a szóvivő „pontos” közleményt tett közzé – ebből azonban már hiányzott a fejlesztés leállítására történő utalás. Ezt erősítette meg csütörtökön Pilla olyan formában, hogy „tudtommal nem került az Outlook Express tartós műszaki szakaszba”. E szakmai fordulat lényegében azt jelenti, hogy az adott termék halott, mondja Rob Enderle, az Enderle Group vezető elemzője, aki egyébként máig nem érti, miért van szüksége a Microsoftnak két e-mail kliensre, amikor ott van a pénzért kínált, stabil Outlook, ráadásul a nem stratégia terméknek számító Outlook Express a vírusok és férgek állandó célpontja.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik