Belföld

Maserati és Ferrari: a luxusautók Magyarországra jönnek

Az idén augusztustól Maserati, jövő januártól Ferrari gépkocsik kizárólagos forgalmazását kezdi meg az SPQR Warm Up Kft. Magyarországon.

A hírt Alessandro Lippi az SPQR Rt. ügyvezető igazgatója jelentette be pénteken. “A magyar gazdaság stabilan fejlődik, ezért eljött az ideje, hogy a luxus autózásra vágyók igényeit is kielégítsük” – mondta Erik Ploss, a kelet-európai régióért felelős német Ferrari Detschland marketing és kereskedelmi igazgatója.

Alessandro Lippi elmondta: a cégnek 65 százalékban az SPQR Rt., 35 százalékban a torinoi székhelyű Forza S.p.A a tulajdonosa. Az új autóknak új szalon is épül Budapesten, amely várhatóan már szeptember végére készen lesz – tette hozzá.

Az SPQR Magyarországon Fiat, Lanca és Alfa Romeo
forgalmazásával foglalkozik, tavaly összesen 2.300 darab új és használt járművet értékesített, az idén 2.400 darab eladásával számolnak.

Erik Ploss elmondta: a Ferrari 1997-ben vásárolta meg a Maseratit. Az első teljes évben, 1998-ban összesen 518 darabot adtak el Maseratiból, míg tavaly már 3.300 darabot értékesítettek, a valamivel több mint 100 ezer eurós (mintegy 27 millió forint) ártól induló gépkocsiból.

Az olasz sportkocsi-gyártó Ferrari 2.559 autót adott el 2003 első hét hónapjában, szemben az előző év azonos időszaki 2.527 darabbal.

A Ferrari-Maserati csoport nettó profitja 2002-ben 54
százalékkal 21,6 millió euróra esett vissza, adózás előtti profitja 72,3 millió euróról 41,7 millió euróra csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik