Belföld

Három hónapot csúszik az Office

A szoftveróriás kedden közölte, hogy Office csomagja új verziójának hivatalos forgalomba hozatali ideje október 21. lesz, ellentétben az eredetileg nyárira tervezett indítással.

A Microsoft több mint egy éve teszteli a szoftvert, amely először szeptember végén jelenik meg néhány nagy PC gyártó számítógép modelljén. A cég azért fordított további három hónapot a felhasználókkal közös tesztelésre, mert szándéka szerint „az eddigi leginnovatívabb és legstabilabb Office termékeket” kívánja piacra dobni.

A hivatalosan immár Office Systemnek nevezett csomag új elemei immár lehetővé teszik a kéretlen e-mailek áradatának kezelését is, de a Research Task Pane lehetővé teszi, hogy a felhasználó gyorsan hozzáférhessen az információkhoz más adatbázisokban vagy számítógépekben, ill. az interneten.

További új elem az InfoPath és a OneNote is, előbbivel XML-alapú formátumba lehet áttenni az adatokat, ezáltal megkönnyítve cseréjüket és megosztásukat a világhálón. Utóbbi pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználó digitális tintával jegyzeteljen egy tábla PC-n.

A rendszerhez tartozik a Project szoftver is, amellyel bonyolult vállalati projekteket lehet kezelni, az adatbázisokat létrehozó Access, ill. a folyamatábrákat és diagramokat készítő Visio szoftver is. Mivel az Office legújabb elemei csak a legkorszerűbb szerverszoftver alatt futnak, a cégnek meg kell győznie a felhasználó vállalatokat, hogy a szűkebb költségvetéseik ellenére ruházzanak be az Office telepítésébe.

A Microsoft különböző kiadásokat tervez a csomaghoz. A standard kiadás ára 399 dollár lesz, a professzionális kiadásé 499, a kisüzleti kiadásé 449 dollár, de készül oktatási célú diák és tanári kiadás mindössze 149 dollárért.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik