Belföld

Alapmű az Európai Unióról

Az Európai Unió – ez a címe a Cartographia Kiadó egyedülálló vállalkozásának, amely egy kötetben több száz illusztrációval, közérthetően tartalmazza mindazokat az információkat, amelyeket az Európai Unióról tudni illik.

A tematika olyan közérthető alapfogalmakat tárgyal és magyaráz, amelyekkel nap mint nap találkozhatunk, és amelyek egyre nagyobb fontosságúak, hogy széles körben ismertté váljanak. Az információ befogadását, feldolgozását a színes ábrák, térképek, fotók jelentősen könnyítik. A kötet szerzői – Bernek Ágnes, Kondorosi Ferenc, Nemerkényi Antal és Szabó Pál esettanulmányokkal, példákkal magyaráznak, például olyan kérdésköröket, hogy hol és milyen kör számára érvényesülnek az emberi jogok, melyek a regionális politika alapelvei, mit kell figyelembe venni a magyar termelőknek az EU-csatlakozás során. Részletesen ismertetik egyebek között az európai uniós intézményeket és döntéshozatali rendszereket, a versenypolitikai, a közös agrárpolitikai tudnivalókat, a gazdasági és a monetáris unió legfőbb ismérvéit. Egy sor hasznos Internet címet, elérhetőséget is közölnek, s ismertetik az EU-s pályázati lehetőségeket. A kiadvány nélkülözhetetlen a gimnáziumok felsőbb osztályai, az egyetemek és főiskolák hallgatóinak, illetve tanárainak számára, az EU- s szak- és továbbképzések, köztisztviselői szakvizsgák résztvevőinek, az önkormányzatok, állami intézmények dolgozóinak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.