Belföld

Vadászkirályt választ a vadászországgyűlés

"Vadászkirályt" választanak augusztus 20-án Somogy megyében a lábod-nagysalléri első országos "vadászországgyűlésen" - közölte a Lábod Rt. vezérigazgatója az MTI-vel hétfőn.

“Úgy gondoltuk, hogy az ország legnagyobb vadgazdálkodással foglalkozó társaságának nyitni kell a hazai vadászok felé, ezért az idei vadásznapon valamivel többet, mást is szeretnénk megmutatni magunkból, mint eddig” – mondta el Bálint Ferenc.

A vadászkirályt titkos szavazással választják meg a jelöltek megjelenése, kortes beszéde, a vadászatról kifejtett hitvallása alapján. A versenyben való részvétel feltétele, hogy magyar vadászigazolvánnyal és érvényes vadászengedéllyel rendelkezzen a jelölt. “A királyi cím mellé a győztes egy szarvasbika, egy dámbika és három tarvad kilövésének jogát is megkapja ajándékba” – fűzte hozzá a vezérigazgató.

Az vadászországgyűlés résztvevőinek neves közéleti személyiségek vadhúsokból készítenek ebédet, a programban szerepel vadászkutya szépségverseny, szarvasgomba-vadászat, íjászbemutató, virtuális vadászat, díjugrató verseny, valamint egy vadgasztronómiáról szóló könyv bemutatója és vadászok alkotásaiból rendezett alkalmi kiállítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik