Belföld

Az SCO webszolgáltatási kezdeményezése

Az SCO hétfőn kísérletet tett arra, hogy IBM-mel és Red Hattel folyó pereskedése helyett végre termékeire, és elsősorban SCOx webszolgáltatási kezdeményezésére irányítsa az iparág figyelmét.

A keddig zajló felhasználói konferencián, az SCO Fórumon a hétfői bejelentések közül kétségtelenül a legfontosabb az Ericom Software-rel kötött stratégiai szövetség volt, melynek révén a két cég egyesíti az Ericom PowerTerm Host Publisher szoftverét az SCO új webszolgáltatás integrációs szoftverével, az SCOx Application Substrate-tel, amelyet egyébként szintén hétfőn jelentettek be.

Az SCO e szoftvert tekinti a UnixWare és OpenServer operációs rendszeréhez építendő webszolgáltatások alapjának, amely így a legkülönfélébb webszolgáltatási API-t tartalmazza, valamint egy fejlesztőeszköz készletet, amelynek neve SCOx WebFace Solutions Suite. A WebFace azokra a szoftverekre épül, amelyekhez az SCO nemrég a Vultus megvásárlásával jutott.

Az Ericom Host Publisherének kombinálása – e fejlesztői keret webképessé teszi az örökölt rendszerekből (HP 3000, IBM nagygép, Open VMS) származó adatokat – az SCOx Application Substrate-tel könnyen használható megoldást kínál az SCO viszonteladóinak, hogy webszolgáltatási felületet hozzanak létre az örökölt alkalmazások számára. „A mai világ még nagyon fekete-fehér”, mondja Darl McBride, a cég vezérigazgatója. „Az ember vagy hostolt vagy szerver-alapú alkalmazásokat futtat. A mi célunk az, hogy eltöröljük e határvonalat, és az alkalmazásfejlesztő szempontjából egy olyan egyszerű megoldást kínáljunk, amellyel úgy lehet alkalmazást építeni, amely kihasználja a kiszolgáló-alapú rendszer előnyét az internettel kombinálva”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik