Belföld

Ismét régi fényében Amerika – dolgoznak az erőművek

A csütörtöki áramkimaradás okozta sokk szűnőben van, az amerikai erőművek üzemelnek és egyetlen távvezeték kivételével a hálózat is megfelelően működik. Ennek ellenére a nyolc érintett államban működő szolgáltatók a fogyasztókat az áram igénybe vételének mérséklésére szólították fel hétfőn, tekintettel az áramfogyasztás hét elejei megugrására.

Kanadában is az üzleti köröket, a lakosságot arra kérték az illetékesek, hogy igyekezzenek az áramfogyasztást a szokásos mennyiség felére mérsékelni.

A hét végi szünet után a vállalatok berendezései, a háztartások légkondicionálói ismét teljes kapacitással működnek, New Yorkban emiatt a hét végi 22,300 megawattnyi fogyasztás 12 százalékkal, 25,000 megawattra növekszik. New York polgármestere, Michael Bloomberg hétfőn már semmilyen problémára nem számít, a szolgáltatók azonban óvatosak, szerintük, ha hétfőn hirtelen növekszik a fogyasztás, az számos gondot okozhat. Az esetleges hiány áthidalását a New York környéki kilenc atomerőmű közül az áramkimaradás miatt leállított hat, keddig történő újraindításával oldják majd meg, a teljes kapacitással dolgozó atomerőművek 5 megawatt többletáramot szolgáltathatnak.

A New- Yorki szolgáltatások, a légiforgalom, a földalatti, a városi vonatok hétfőn mind menetrend szerint működtek.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!