Belföld

Alkotmánybírói posztot ajánlottak Poltnak?

Kormányzati körökből származó információnk szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek alkotmánybírói posztot ajánlottak fel, ha lemond pozíciójáról, ám azt nem fogadta el - írja a Magyar Hírlap.

A legfőbb ügyész esetleges elmozdításáról nem először kelt szárnyra a hír, tavaly decemberben az egyik hetilapban jelent meg értesülés erről “az igazságügyi berkekben hetek óta hallható szóbeszédre” hivatkozva.

E szerint Polt és a kormányzat között háttéralku született volna a távozásról. Csakhogy ennek épp az ellenkezője történt: Polt maradt, az MSZP-SZDSZ-koalíció képviselői pedig az idei nyári ülésszakig a parlamentben folyamatosan bombázták interpellációikkal a legfőbb ügyészt.

Majd válaszait sorra szavazták le, amelynek azonban nincs semmilyen érdemi hatása pozíciójának megtartására. Az interpellációk közös és lényegi pontja az volt: miért nem tesz meg mindent Polt Péter azért, hogy a Fidesz-kormány alatt történt visszaélésekre fény derüljön? A kormányváltás óta ugyanis több mint harminc ilyen feljelentés született. A legtöbb esetben azonban a rendőrség vagy megtagadta a nyomozást, vagy az ügyészség nem emelt vádat.



 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik