Belföld

Ohiói távvezetékek miatt volt áramszünet

Az első vizsgálatok szerint három ohiói távvezeték meghibásodása okozta az áramszünetet az Egyesült Államokban és Kanadában. Az Észak-Amerikai Elektromossági Megbízhatósági Tanács vezetője szerint azt még nem tudni, hogy a helyzet miért vált kezelhetetlenné. A rendszert ugyanis elméletileg úgy tervezték, hogy a hiba nem terjedhetett volna tovább. Az USA keleti parti városaiban 29 órán keresztül, szombat reggelig nem volt áram - írja az Origo.hu

Michael Gent, az áramszünet körülményeit vizsgáló Észak-Amerikai Elektromossági Megbízhatósági Tanács szakértője elmondta, hogy Ohio államban regisztrálták az első meghibásodásokat, amelyek aztán hat államra és több kanadai körzetre is átterjedtek. A szakértő szerint bizonyítható, hogy csütörtökön Cleveland körzetében három távvezeték hibája okozta az első problémákat. Csak ezután következett be az ország hat államát, és Kanadát is érintő áramkimaradás.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.