Belföld

Autópályák épülnek a bolgár tengerparti városokhoz

Bulgária 2004-ben koncessziós szerződéseket köt majd arra, hogy megépüljenek a tengerparti nagyvárosok felé vezető, kelet-nyugati irányú autópályák - jelentette be a bolgár regionális fejlesztési miniszter, Valentin Cerovszki. Az új utak célpontjai a Fekete-tenger nagy kikötői és idegenforgalmi központjai: Várna és Burgasz.

A tervek szerint a Trakija-autópálya Burgasz kikötővárosáig érne el 2005 végére, két évvel később pedig a Hemus autópálya jutna el Várnáig, az északabbra fekvő, de turisztikai szempontból fontosabb településig – jelentette be a szófiai miniszter.

Bulgáriában már elkészült a két nagyobb autópálya több szakasza. Így az északi, a Hemus-nyomvonal kezdeti szakasza Szófiától Jablanicáig vezet, zárórésze pedig Sumen és Várna között épült meg. A középső szakasz azonban hiányzik még.

A déli, a Trakija nevű projekt révén Szófia és a második legnagyobb bolgár város, Plovdiv között már megteremtették az összeköttetést, és bizonyos szakaszok elkészültek Plovdiv és a török határ közötti leágazáshoz is. A Trakija távolabbi célpontja, Burgasz felé azonban még jelentős szakaszt kell megépíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik