Belföld

Közlekedési affér volt Szász Károly bántalmazása?

A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy nem előre kitervelten, hanem közlekedési affér során bántalmazták Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét - mondta el az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője pénteken.

A rendőrség minden lehetséges variációt megvizsgál, így azt is, hogy egy véletlenszerűen kialakult közlekedési szituáció során bántalmazták a PSZÁF elnökét június 18-án a hajnali órákban, Budapesten – közölte Bodnár Zsolt alezredes.

Hozzátette: tény, hogy a lefoglalt kerékpár “műszaki hibás” volt, szorult a kereke, ami annak következtében is előfordulhatott, hogy a kerékpárost esetleg elsodorhatta a PSZÁF elnöke által vezetett autó. A rendőrség által felkutatott tanú vallomása szerint Szász Károlyt egy ember bántalmazta, és a korábbi hírekkel ellentétben nem baseballütővel, hanem egy seprűnyéllel – mondta.

Megjegyezte: az is elképzelhető, hogy a bántalmazó, aki esetleg a kerékpáros mellett futott, a PSZÁF elnöke és a biciklis között kialakult szóváltás során avatkozott közbe, és ütötte meg Szász Károlyt. Bodnár Zsolt elmondta: továbbra is érvényben van az egymillió forintos jutalom annak, aki érdemben segíti a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik