Belföld

Új hitelbiztosító a román piacon

A német Euler Hermes cég hitelbiztosítási szolgáltatásokkal és termékekkel jelenik meg augusztusban a román piacon. Az Euler Hermes az Allianz-Tiriac Asigurari csoporttal működik majd együtt.

Idén februárban a két cég együttműködési megállapodást írt alá, amely szerint az Allianz-Tiriac bocsátja majd ki a biztosításokat, amelyek garantálását az Euler Hermes Versicherungs AG végzi majd. Az ügylethez létrehoznak egy közös vállalatot, az Euler Hermes Servicii Financiare srl-t is. (EHSF), amely ügynöki tevékenységet végez majd.

Az EHSF a tervek szerint fogyasztói hitelbiztosítással, külföldi biztosítások viszontgarantálásával is foglalkozik majd. Az EHSF kezdetben elsősorban a rossz hitelek szanálásával foglalkozik. Tapasztalataik szerint ugyanis a térség országaiban erre komoly igény mutatkozik. Az Euler Hermes jelen van már Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és a balti államokban is.

Az Euler Hermes globális elsőnek számít, hiszen a hitelbiztosításban a világpiac 37 százalékát mondhatja a magáénak. Ez a cég az egyike azoknak Európában, amelyek integrált faktoring szolgáltatásokat nyújtanak. Az Euler Hermes 35 országban van jelen, és tagja az Allianz Csoportnak.

Az Allianz-Tiriac Asigurari 23 százalékos részesedéssel bír a román nem-életbiztosítási piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik