Belföld

Alacsony forgalom, kis korrekció várható a BÉT-en

A kibocsátók féléves gyorsjelentés-dömpingje előtt továbbra is alacsony forgalomra és alig mozduló árakra számítanak a részvénypiaci szakértők a keddi börzei kereskedésben. A BUX kedd reggel 1,3 pontos csökkenéssel 8067 ponton nyitott.

Trippon Mariann, a CIB Bank Rt. elemzője elmondta: mivel a kibocsátók többsége csütörtökön teszi közzé féléves gyorsjelentését, a befektetők továbbra is kivárnak, így alacsony lesz a forgalom. Véleménye szerint az elmúlt napok indexgyengülése után kedden enyhe pozitív korrekció elképzelhető.

“Továbbra is csendes piac, oldalazó kereskedés, alig mozduló árak jellemezhetik a keddi börzenapot” – mondta Csáky Attila, a CA-IB Értékpapír Rt. szakértője. Úgy vélte, hogy a nagy társaságok, a Mol, az OTP és a Matáv gyorsjelentésének csütörtöki megjelenése előtt nem várható nagy elmozdulás a pesti börzén.

Európa tőzsdéin kedden magasabb nyitás várható

Az európai tőzsdék kedden várhatóan emelkedéssel kezdik a napot a Wall Street technológiai szektorának hétfői felfutása után és várva a Federal Reserve amerikai gazdaságról ma közzéteendő véleményét.

Londoni kereskedők az FTSE-100-as index 5-10 pontos javulására, a frankfurti DAX – index 20 pont körüli emelkedésére, a párizsi CAC-40-es index 4 pont körüli esésére számítanak.

New Yorkban a 30 iparvállalat részvényeiből számított Dow Jones (DJIA) mutató 26,26 pontos, azaz 0,29 százalékos emelkedéssel 9217,35 ponton zárt hétfőn. A jobbára technológiai részvényekből alkotott Nasdaq mutató 17,48 pontot, vagyis 1,06 százalékot emelkedett és 1661,51 ponton zárt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik