Belföld

Koalíciós tárgyalások a bolgár pénzügyminiszter lemondása miatt

Szimeon Szakszkoburggotszki bolgár kormányfő pénteken egyeztető tárgyalásokat folytat a kormánykoalíciót alkotó pártok és kormányának tagjaival Milen Velcsev pénzügyminiszter szerdán bejelentett, váratlan lemondásáról.

A kormánykoalíció nem nyújtott elegendő támogatást a gazdasági reformok véghezviteléhez – indokolta Milen Velcsev bolgár pénzügyminiszter távozási szándékát. Velcsev szerdán késő este nyújtotta be lemondását és döntése az eddigi legnagyobb csapást jelenti a két éve hivatalban lévő Szimeon Szakszkoburggotszki vezette bogár kormány számára – értékelte a Reuters.

Egyelőre sem Velcsev, sem a kormányfő nem közölte, vajon a pénzügyminiszter megkapta volna a garanciákat maradásához. Kormányforrások “lemondási fenyegetésnek” tekintik Velcsev bejelentését, vagyis a pénzügyminiszter ezzel akar visszavágni azoknak a kormánytagoknak, akik kiterjedtebb állami finanszírozást szeretnének látni az egészségügyben és a mezőgazdaságban – mondják. A hírek szerint nem biztos, hogy a miniszterelnök végleges döntését még ma, vagy akár a jövő héten bejelentené.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik