Belföld

Egy indonéz lap tudja, ki felelős a szállodarobbantásért

Egy szingapúri napilap szerint a Jemaah Islamiyah szélsőséges iszlám szervezet követte el a jakartai pokolgépes merényletet, amelyet "véres figyelmeztetésnek" szánt az indonéz vezetésnek.

A Jemaah Islamiyah (JI) a szélsőséges iszlám erőkkel szembeni keményebb megtorlástól akarta elrettenteni Megawati Sukarnoputri elnököt és kormányát – közölte a szervezet egyik névtelenségbe burkolózó harcosa a Straits Times című újság jakartai tudósítójával.

“Üzenet volt az elnök asszonynak és ellenségeinknek: ha kivégzik egyik muzulmán testvérünket, folytatjuk terrorhadjáratunkat Indonéziában és a térségben” – mondta.

Az ausztrál hírszerzés további veszélyre figyelmeztet

Az ausztrál hírszerzés szerint Indonézia, de különösen a főváros, Jakarta központi része a következő napokban újabb terrortámadások célpontja lehet.


Elsősorban Jakarta belvárosában, de Indonézia más részein is “valós veszély, hogy további merényleteket követhetnek el” – jelentette ki szerdán Adelaide-ben Alexander Downer ausztrál külügyminiszter. A külügyminisztérium szóvivője, Chris Kenny az AP amerikai hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a figyelmeztetés a keddi jakartai robbantás után néhány órával kapott hírszerzési értesülésen alapul, részletekbe azonban nem bocsátkozott.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik