Belföld

Gyorsan megtérülnek a kézi PC-k

A tevékenységek áramvonalasítása és a fejlett nyomon követési képességek kulcsszerepet kaptak két ausztrál cégnél is, melyek a közelmúltban telepítettek kézi számítógépeket.

Az AirRoad Distribution elnevezésű szállítási és logisztikai cég nemrég kezdte el a HP iPAQ gépeit 120 sofőrje között kiosztani, miután az információk többszöri bekérése nagy gyakorisággal okozott hibákat. Phil Newman, a cég ügyfélszolgálati igazgatója elmondta, több százezer dollárt fektettek a programba, melynek révén gyorsul a szolgáltatás, nő a hatékonyság, és lehetővé válik a fontos szállítmányok valós időben történő nyomon követése.

A kísérleti telepítés májusban kezdődött, kezdetben 20 felhasználóval, akik GPRS hálózaton keresztül kapcsolódnak a cég hátérrendszeréhez. A sofőrök iPAQ 3970-es modelljük érintőképernyőjén elektronikus tollal vezetik be az aktuális kézbesítési adatokat, melyek a SingTel Optus mobilhálózatán azonnal eljutnak a központba.

A kardiovaszkuláris eszközöket, például szívritmus szabályzókat tervező és fejlesztő Guidant cég ausztrál leányvállalatának 60 fős stábja már több mint egy éve használ iPAQ gépeket. A cég nagy értékű leltárkészletét, amely sorozatszámmal és szavatossági idővel rendelkezik, a kontinensnyi ország 80 állami és magánkórházában szétszórva tartják. A 20 ezres készlet mozgását korábban manuálisan, a leltári dokumentumok faxolásával kezelték. Azóta 80 százalékkal csökkent a készletnyilvántartás ideje, egy-egy leltári mozgás feldolgozása nem igényel félóránál többet.

A Guidant Australia mobil alkalmazásokért felelős program menedzsere, Rob Agnew elmondta, hogy tavaly május óta már meg is térült a 300 ezer ausztrál dolláros befektetés, amibe a kézi PC-k, a szoftverfejlesztés és a dedikált szerver került. Az adatátvitel GPRS kapcsolaton történik a Bluetooth-képes Ericsson T68-as mobiltelefon segítségével, amelyet a Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszerét futtató iPAQ géphez csatlakoztatnak.


Forrás: www.szamitastechnika.hu


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik