Belföld

Vezérigazgató-váltás az IEB-nél

Az Inter-Európa Bank Rt. (IEB) hétfőn rendkívüli közgyűlésén megszüntette Ezio Salvai igazgatósági tagságát és egyben vezérigazgatói munkaviszonyát. Ezzel egyidejűleg a közgyűlés az igazgatóság tagjává választotta három éves időtartamra Pier Carlo Arenat, aki az IEB új vezérigazgatója lesz.

Az új vezérigazgató már január óta Budapesten segíti a menedzsment munkáját. Bemutatásakor Bartha Ferenc az igazgatóság elnöke elmondta, hogy Pier Carlo Arena 1979 óta dolgozik a SANPAOLOIMI csoportnál, s a bank nemzetközi fiókhálózatán belül Amszterdamban, Stockholmban, Londonban, majd az utóbbi időben Athénban kapott feladatot.

A közgyűlés visszahívta a felügyelő bizottság két tagját, s helyükre új tagokat választott, egyikük a bank most távozó vezérigazgatója Ezio Salvai. A közgyűlés döntött arról is, hogy a pénzintézet tevékenységi körét bővíti az aranykereskedelmi ügyletekkel. Az utóbbi időben a sajtóban megjelent hírekre reagálva Bartha újságíróknak kijelentette, hogy a K and H Equities-től érkezett pénzeket az IEB-nél már meglévő számlákról vették fel az ügyfelek, s amennyiben a banknak jelentési kötelezettsége volt, azt minden egyes esetben megtette.

Az IEB 2002-ben 174,6 milliárd forint mérlegfőösszeg mellett 1 milliárd 69 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. Az adózás előtti nyereség 8,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, 1,43 milliárd forintot tett ki, az adózott eredmény 10,7 százalékkal bővülve, 1,187 milliárd forintra nőtt. A saját tőke 11,7 százalékkal 11,3 milliárd forint fölé bővült. Az alaptőkére vetítve 5 százalék osztalékot fizetett részvényeseinek a pénzintézet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik