Belföld

Rekordnézőszám szombaton a Szigeten

A Sziget Fesztivál története során a legtöbb látogató kereste fel Európa egyik legjelentősebb multikulturális rendezvényét szombaton. Ennek ellenére most már szinte teljesen biztos, hogy az idei rendezvénysorozat nem tud nyereséges lenni - írja a Népszava.

Az első két nap rendkívül kedvezőtlen időjárása miatt szokatlanul kevesen látogattak el az óbudai Hajógyári-szigeten megtartott fesztiválra: a szerdai nyitó napon mindössze 40 ezren, csütörtökön ennél is kevesebben, 35 ezren érkeztek a helyszínre.

Gerendai Károly főszervező szerint a rendezvény csak akkor térülhet meg, ha naponta legalább 50 ezer szórakozni vágyó látogat ki – az első két nap ezek miatt máris 78 millió forint veszteséget jelentett.

A hétvégi napokon közel felére csökkent a deficit, jelenleg negyven és ötven millió forint között mozog. A főszervező úgy gondolja, jó idő esetén van rá esély, hogy minimálisra szorítsák vissza a veszteséget, de mint fogalmazott, nyereségben már nem is reménykednek. Gerendeai korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2001. évi fesztiválhoz hasonlóan az idén is legalább 30 millió forint lesz a nyereség – ez megfelelő időjárás esetén valóban kivitelezhető lett volna. “Most az érdeklődés élénkülésével is legfeljebb a tavalyi nullszaldó érhető el” – tette hozzá Gerendai.

Pénteken és szombaton már ritkán tapasztalt, tumultuózus jelenetek zajlottak a Sziget Fesztivál bejáratainál. A kora esti órákban akár negyven-ötven percbe is kerülhetett, hogy a nézők a Filatorigát megállótól a szigetre vezető híd belső hídfőjénél lévő biztonsági ellenőrzésig eljuthassanak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik