Belföld

Megalakul a Konica és a Minolta közös holdingja

Kedden alakul meg a Konica Minolta Holdings Inc., a Konica Corp. and Minolta Co. japán elektronikus készülék gyártó konszernek közös üzleti irányító holdingja. A Holding október elején kezdi meg működését.

A már januárban bejelentett összevonást a két cég részvénycsere útján valósítja meg. Az egyesülés révén az új vállalat komoly konkurenciát jelen majd az ágazat három vezető vállalata, a Canon Inc., a Fuji Photo Film Co. és a Ricoh Co. számára. Elemzők szerint a digitális kamerák és a fénymásoló készülékek terén a holding teljesítménye messze elmarad konkurenseiétől. A működés kezdeti fázisában a holding a Minolta színes irodai nyomtatóira és a Konica optikai berendezéseire helyezi a hangsúlyt, melyek terén jelentős verseny előnyt élvez.

A Konica és a Minolta nyolc üzleti területen vonja össze tevékenységét, beleértve a kamerák és a távközlési berendezések gyártását is. Az egyesülés csoport szinten négyezer fős létszámcsökkentést is maga után von, ami az alkalmazottak tíz százalékának felel meg. A Konica Minolta Holdings értékesítési árbevétele meghaladja majd az ezer milliárd jent, mivel a Konica 559,0 milliárd, a Minolta pedig 528,1 milliárd jen forgalmat ért el az elmúlt évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik