Belföld

Kulcsárnak állandó belépője volt a MeH-be

A kormányváltás után Kulcsár Attila, a K&H Bank Rt. sikkasztással gyanúsított ügyvezető igazgatója fényképes, névre szóló igazolványt, s ezzel szabad bejárást kapott a Miniszterelnöki Hivatalba - értesült a Magyar Nemzet.

A lap megtudta azt is, hogy a brókerbotrány kapcsán bűnpártolással gyanúsított Bácskai János ügyében tanúként hallgatták ki Tóth Andrást, a polgári nemzetbiztonsnági szolgálatokért felelős államtitkárt.

A Miniszterelnöki Hivatalba (MeH) szóló belépő miatt Kiss Péter, a kancelláriát vezető miniszter szombaton vizsgálatot rendelt el. A fényképes belépőt a volt humánpolitikai helyettes államtitkár adta ki.

Az MSZP-frakció vasárnapi közleménye leszögezi: “a gyors vizsgálat nyomán azt már tudjuk, hogyan és kitől juthatott hozzá Kulcsár Attila a MeH belépőjéhez.”

Ugyanakkor jó volna tudni többek között azt is, hogy akár a Magyar Nemzet, akár az okmányt a lapnak átadók kaptak-e más iratokat is Kulcsár Attilától. Ha igen, akkor ezeket azonnal adják át a nyomozó hatóságoknak, hogy a politikai cirkusz helyett minél hamarabb tisztán lehessen látni a sikkasztási bűnügyben, tartalmazza a Göndör István frakcióvezető-helyettes által jegyzett dokumentum.

Az MSZP országgyűlési frakciójának vasárnapi közleménye szerint “jó volna választ kapni arra, hogyan és kitől juthatott hozzá a Magyar Nemzet a jelenleg Bécsben őrizetben lévő Kulcsár Attila személyes iratához”.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője ezzel kapcsolatban úgy válaszolt: “levélben, általam ismeretlen feladótól érkezett a belépő”.

Arra a kérdésre, hogy a Kulcsár-ügyben más iratokat is kapott-e a Magyar Nemzet, az igazgató-főszerkesztő annyit mondott: “egyelőre nem”.


Kovács László, az MSZP elnöke a Napkelte hétfő reggeli adásában az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, minden bizonnyal nem állapítható majd meg felelősség azokkal a személyekkel szemben, akik Kulcsár számára kiállították a parlamenti belépőt. Kovács szerint az ügyben nagy valószínűséggel lehet beszélni sikkasztásról, ám még az sem tisztázott, mit keresett – kikkel találkozott és tárgyalt – az egykori bróker a Miniszterelnöki Hivatalban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik