Belföld

Új vezérigazgató és további felelősök a K&H-nál

A K&H Bank igazgatósága hétfői ülésén elfogadta Rejtő E. Tibor vezérigazgató lemondását a tisztségéről és a bank élére megbízott vezérigazgatóként John Hollows-t nevezte ki - közölte a bank kommunikációs igazgatósága hétfőn.

A K&H Bank igazgatósága hétfői ülésén elfogadta Rejtő E. Tibor vezérigazgató lemondását tisztségéről és a bank élére megbízott vezérigazgatóként John Hollows-t nevezte ki.


A megbízott vezérigazgató kinevezése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jóváhagyásától függ. A megbízott vezérigazgató 1999-től a K&H Bank belga tulajdonosánál, a KBC Banknál az Ázsia-Csendes-óceán térség regionális igazgatója volt, ahol a hat ország tíz fiókjáért felelt.


A K&H Bank igazgatósága a K&H Equities-nél feltárt szabálytalanságok kapcsán Kulcsár Attilán kívül további munkavállalók érintettségét állapította meg. Velük szemben fegyelmi eljárás indult, és ahol indokolt, az elbocsátás is megtörténik. A testület a hétfői ülésen elfogadta Ludo Jacobs vezérigazgató-helyettes lemondását is.


A vezető testület döntött arról, hogy a K&H Equities tulajdonosai a belső vizsgálatot tovább folytatják, és a bankcsoport a jövőben is teljes mértékben együttműködik a nyomozó hatóságokkal és a felügyeleti szervekkel.


Az igazgatóság megköszönte Bába Ágnesnek a tevékenységét, aki ez év július 10-ét követően a vezérigazgatói feladatok ellátásával ideiglenesen megbízott senior ügyvezető igazgató volt, és az átmeneti időben kiemelkedő tevékenységet végzett. Az igazgatósági ülésen részt vevő tulajdonosi képviselők hangsúlyozták: “John Hollows személyében olyan megbízott
vezérigazgató került a K&H Bank élére, aki szakmai smeretei, a bankszektorban szerzett óriási nemzetközi tapasztalata, munkabírása és nem utolsósorban vezetői kvalitásai révén alkalmas arra, hogy irányításával a bank megvalósíthassa terveit.”


Herman Agneessens, a KBC nemzetközi tevékenységéért felelős ügyvezető igazgatója, a KBC Bank vezetői bizottságának és a K&H Bank igazgatóságának tagja kiemelte: “a KBC Bank Közép-Európát továbbra is második legfontosabb piacának tekinti, és a K&H Bankcsoportba vetett meggyőződésünket és támogatásunkat nem ingatja meg senki”.


John Hollows megbízott vezérigazgató a K&H Bankcsoport céljairól aláhúzta: “továbbra is Magyarország vezető, széles körű szolgáltatásokat nyújtó nagybankja vagyunk és maradunk. Mindent megteszünk azért, hogy megőrizzük vezető pozíciónkat a vállalati piacon és csökkentsük a különbséget a jelen pillanatban a lakossági piacon vezető bankkal szemben. Az eddig sikerre vezető stratégia a jövőben sem változik: ügyfélközpontú magatartással fogjuk megőrizni régi ügyfeleinket, és ennek bizonyításával várjuk az újakat”.

A K&H Bank igazgatósága a K&H Equities-nél feltárt szabálytalanságok kapcsán további munkavállalók érintettségét állapította meg. Velük szemben fegyelmi eljárás indult, és ahol indokolt, az elbocsátás is megtörténik.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.