Belföld

Új vezérigazgató és további felelősök a K&H-nál

A K&H Bank igazgatósága hétfői ülésén elfogadta Rejtő E. Tibor vezérigazgató lemondását a tisztségéről és a bank élére megbízott vezérigazgatóként John Hollows-t nevezte ki - közölte a bank kommunikációs igazgatósága hétfőn.

A K&H Bank igazgatósága hétfői ülésén elfogadta Rejtő E. Tibor vezérigazgató lemondását tisztségéről és a bank élére megbízott vezérigazgatóként John Hollows-t nevezte ki.


A megbízott vezérigazgató kinevezése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jóváhagyásától függ. A megbízott vezérigazgató 1999-től a K&H Bank belga tulajdonosánál, a KBC Banknál az Ázsia-Csendes-óceán térség regionális igazgatója volt, ahol a hat ország tíz fiókjáért felelt.


A K&H Bank igazgatósága a K&H Equities-nél feltárt szabálytalanságok kapcsán Kulcsár Attilán kívül további munkavállalók érintettségét állapította meg. Velük szemben fegyelmi eljárás indult, és ahol indokolt, az elbocsátás is megtörténik. A testület a hétfői ülésen elfogadta Ludo Jacobs vezérigazgató-helyettes lemondását is.


A vezető testület döntött arról, hogy a K&H Equities tulajdonosai a belső vizsgálatot tovább folytatják, és a bankcsoport a jövőben is teljes mértékben együttműködik a nyomozó hatóságokkal és a felügyeleti szervekkel.


Az igazgatóság megköszönte Bába Ágnesnek a tevékenységét, aki ez év július 10-ét követően a vezérigazgatói feladatok ellátásával ideiglenesen megbízott senior ügyvezető igazgató volt, és az átmeneti időben kiemelkedő tevékenységet végzett. Az igazgatósági ülésen részt vevő tulajdonosi képviselők hangsúlyozták: “John Hollows személyében olyan megbízott
vezérigazgató került a K&H Bank élére, aki szakmai smeretei, a bankszektorban szerzett óriási nemzetközi tapasztalata, munkabírása és nem utolsósorban vezetői kvalitásai révén alkalmas arra, hogy irányításával a bank megvalósíthassa terveit.”


Herman Agneessens, a KBC nemzetközi tevékenységéért felelős ügyvezető igazgatója, a KBC Bank vezetői bizottságának és a K&H Bank igazgatóságának tagja kiemelte: “a KBC Bank Közép-Európát továbbra is második legfontosabb piacának tekinti, és a K&H Bankcsoportba vetett meggyőződésünket és támogatásunkat nem ingatja meg senki”.


John Hollows megbízott vezérigazgató a K&H Bankcsoport céljairól aláhúzta: “továbbra is Magyarország vezető, széles körű szolgáltatásokat nyújtó nagybankja vagyunk és maradunk. Mindent megteszünk azért, hogy megőrizzük vezető pozíciónkat a vállalati piacon és csökkentsük a különbséget a jelen pillanatban a lakossági piacon vezető bankkal szemben. Az eddig sikerre vezető stratégia a jövőben sem változik: ügyfélközpontú magatartással fogjuk megőrizni régi ügyfeleinket, és ennek bizonyításával várjuk az újakat”.

A K&H Bank igazgatósága a K&H Equities-nél feltárt szabálytalanságok kapcsán további munkavállalók érintettségét állapította meg. Velük szemben fegyelmi eljárás indult, és ahol indokolt, az elbocsátás is megtörténik.


 

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.