Belföld

Szeptember elsejétől olcsóbb lesz a vezetékes Westel-hívás

A Westel Mobil Rt. a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) határozatának megfelelően a társszolgáltatóknak bejelentette a végződtetési díjak csökkentését, ennek köszönhetően csökkennek a tarifák a társaságnál. A mobiltársaság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében tájékoztat arról, hogy szeptember 1-jétől a vezetékes telefonnal rendelkezők többsége a hazai mobilszolgáltatók ügyfelei közül a 06-30-asokat kedvezőbb percdíjakkal érheti el.

A mostani tarifákhoz képest ősztől percenként 6-8 százalékkal csökkenhetnek a vezetékes hálózatokból a Westel hálózatába irányuló hívások díjai. A Westel a vezetékes-mobil összekapcsolási díjakban eddig is kedvezőbb árakat alkalmazott versenytársainál. Mint ismeretes, a HDB a végződtetési díjak további mérséklésére a mobilszolgáltatók közül kizárólag a Westelt kötelezte. Az összekapcsolási szerződések módosításának eredményét, a csökkenő végződtetési díjak előnyeit az előfizetők élvezhetik majd.

A Westel legjelentősebb versenytársa, amelyet szintén jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatónak nyilvánítottak, a bíróságon megtámadta ezt a határozatot, ezért még nem kötelezhették végződtetési díjainak csökkentésére, így azonban a HDB határozata a Westel piaci versenytársát indokolatlan előnyhöz juttatja. A Westel a HDB döntését továbbra is kifogásolja, azonban jogkövető magatartást tanúsít, ugyanakkor érdeklődéssel várja az egyenlőtlen piaci helyzetet remélhetőleg megszüntető döntést a Legfelsőbb Bíróságtól jelentős piaci erőt képviselő versenytársa ügyében – ismerteti a Westel közleménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik