Belföld

Hit Gyülekezetéhez közel álló cégeké az ATV?

A Magyar Nemzet szerint a Hit Gyülekezete érdekeltségeibe tartozó cégek a közelmúltban felvásárolták a Magyar ATV Rt. részvényeinek ötven százalékát, a tulajdonosi szerkezet változásáról azonban nem értesítették a médiahatóságot. A felekezet azt állítja, nem akar tévét üzemeltetni.

A csatorna a médiatörvény ellenére nem jelentette be az Országos Rádió és Televízió Testületének a tulajdonosi szerkezet megváltozását. Erre a médiahatóság fel is hívta a műsorszolgáltató figyelmét felhívta – nyilatkozta az ORTT szóvivője.


A Magyar Nemzet szerint a műholdas csatornát működtető Agro TV-ATV Rt. részvényeinek felét még júniusban a Broadcast Project Kft. szerezte meg, amelynek a többségi tulajdonosa a Kaliforniában bejegyzett Bethany Home Care.

A cég magyarországi képviselője Egri Attila, aki a Hit Gyülekezete érdekeltségi körébe tartozó Új Spirit Kft.-nek is felügyelőbizottsági tagja.


A csatornán belül további érdekeltséggel rendelkezik a Tripon László által vezetett Progress Europe Registration Kft. Tripon Korábban a Hit Gyülekezet Gyömrői úti Hit Parkjának építési munkálatait koordinálta. A lap szerint Czakó Gábornak, a csatorna volt vezérigazgatójának 24 százalékos a részesedése a tévében, míg a Panamában bejegyzett Woodham Kft. 26 százalékos tulajdonhányaddal bír.


A részben a Hit Gyülekezete érdekeltségébe tartozó, és a Hetek című közéleti hetilapot megjelentető Új Spirit Kft. által kiadott, a Magyar Nemzet cikkére reagáló közlemény ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég szakmai befektetésnek tekinti a tranzakciót, amelyen keresztül a Magyar ATV Rt-ben közvetett módon 2,5 százalékot nem meghaladó érdekeltsége keletkezett. A közlemény leszögezi: a felekezet nem tervezi, hogy televíziós csatornát üzemeltessen Magyarországon, a cikkben említett többi céggel a Hit Gyülekezetének sajtóközleménye azonban nem foglalkozik.


Az Új Spirit Kft. egyébként – áll a közleményben, már korábban nyilvánosságra hozta, hogy a kft. egy befektetői csoport tagjaként közvetett tulajdonosi részesedést szerzett a Magyar ATV Rt-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik