Belföld

Egyetlen politikus és bankvezető sem érintett a K&H-ügyben?

Rendőrségi források szerint a július elején indult K&H Equities-nyomozásban miniszterek, vezető politikusok neve semmilyen vonatkozásban nem merült fel. Egyelőre a K&H felső vezetésének felelősségére sem utal semmi.

Pontosították azoknak a körét a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozói a napokban, akiknek tudomásuk lehetett a a bróker jogellenes ügyleteiről, s ennél fogva jelentős haszonra tettek szert – tudta meg a Magyar Hírlap. A lap információi szerint elsősorban a 177 nevet tartalmazó úgynevezett “kivételezett” ügyfelek listájáról készülnek gyanúsítottként idézni néhány befektetőt.
Emellett elképzelhető, hogy a pénzintézet egyes munkatársai ellen is összegyűlik annyi terhelő bizonyíték, amely megalapozza a gyanúsítotti kihallgatást.

Rendőrségi források szerint miniszterek, vezető politikusok neve semmilyen vonatkozásban nem merült fel a nyomozás során. Egyelőre K&H felső vezetésének felelősségére sem utal semmi.


Kulcsár Attila az egyedüli gyanúsított a K and H Equities Rt-nél történt milliárdos sikkasztásával kapcsolatban és nem terveznek újabb embereket gyanúsítottként kihallgatni – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgató-helyettese csütörtökön.


“A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feljelentést tett okirat-hamisítás miatt, mert Kulcsár Attila hamis dokumentumokkal igazolta iskolai végzettségét, a feljelentés iratait pedig az ügyhöz csatoltuk” – tette hozzá Németh Lajos.


Leszögezte, a K and H Equities brókercéggel kapcsolatos nyomozás jelenlegi szakaszában nem kíván a rendőrség tájékoztatást adni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik