Belföld

A Cognis új licencmegállapodást kötött a Scalával

A szoftver Lengyelországban, Oroszországban és Dél-Afrikában kerül implementálásra több mint 150 ezer dollár értékben.

Amszterdam, 2003. július: A Scala Business Solutions bejelentette, hogy a Cognis – az innovatív, speciális vegyszerek és táplálékkiegészítők globális szállítója – megrendelést írt alá az iScala kollaboratív ERP-rendszerére vonatkozóan. Az új rendszert a pénzügyi és logisztikai feladatok támogatására kívánják használni a lengyel, az orosz és a dél-afrikai leányvállalatoknál. A szoftverlicencek 150 ezer dolláros értékén felül a szerződés tanácsadási és karbantartási szolgáltatásokra is kiterjed.

„A Scala referenciái és a vegyipari piacon szerzett tapasztalata lényeges szempont volt döntésünkben” – mondta Kai Finke, a Cognis észak-európai informatikai igazgatója. – „A Scala megoldása megfelelően rugalmas ahhoz, hogy a rendszer kövesse cégünk fejlődését, növekedését. Az üzembehelyezés ígért gyorsasága további érvként szerepelt a Scala mellett, hiszen számos telephelyünkön kívánjuk implementálni a rendszert. A csoporton belül is meg tudjuk osztani a licenceket, így a felhasználók száma minden országban a helyi piacok pillanatnyi üzleti igényeinek felelhet meg” – tette hozzá Finke. – „Annak köszönhetően pedig, hogy a Scala minden országban jelen van, ahol a rendszert implementáljuk, teljes támogatást várhatunk a bevezetés és az éles üzem során is.”

Az implementáció legfőbb célja egy általános, kisvállalati ERP-megoldás létrehozása a leányvállalatok működési igényeinek kielégítésére és a társaság felé történő jelentési kötelezettségek támogatására. A legfontosabb előnyök a logisztikai, pénzügyi és számlázási folyamatok tökéletesebb felügyeletéből, a jelentések egységesítéséből és a rendszer alacsonyabb üzembentartási költségéből származnak. A Scala rendszer egy központi szerveren kerül telepítésre, a rendszeradminisztrációt távolról végzik majd.

„Szintén fontos tényező volt számunkra a Scala globális megközelítése: az, hogy képes egyidejűleg kezelni globális igényeinket és helyi követelményeinket is” – fejtette ki Finke. – „Úgy érezzük, hogy a Scala megbízható globális partnerünk lesz, hiszen a vállalat nem csak egy néhány funkciót kínáló szoftverkereskedő.” A Cognis döntésében szerepet játszott még a Scala ERP-rendszerének fejlett funkcionalitása, a világos és egyszerű jelentéskészítés, a rendszerarchitektúra, valamint az, hogy a Scala több nyelvet és pénznemet is képes kezelni.

A düsseldorfi székhelyű Cognis a Scala új ügyfele. „A Cognisszal kötött üzlet újabb példája a kétszintű ERP-stratégia létjogosultságának, amelyet egyre több ügyfelünknél látunk megvalósulni“ – mondta Peter Bornschein, a Scala Business Solutions lengyelországi ügyvezető igazgatója. – „A globális cégek rájöttek, hogy ha nemzetközi leányvállalataiknál Scala rendszert használnak és integrálnak a központban futó SAP-vel, ez egy tökéletes, az egész vállalatot átfogó megoldást eredményez. Mivel a Scala sokkal gyorsabban implementálható, mint az SAP-hez hasonló nagy ERP-rendszerek, és mivel tartalmazza a szükséges funkciók túlnyomó részét, alkalmazásával lényegesen alacsonyabb összköltség érhető el mintha csak egyetlen nagy ERP-megoldás futna minden egységüknél.”

# # #

Megjegyzés a szerkesztőknek

A Cognisról
A Cognis (www.cognis.com) az innovatív, speciális vegyianyagok és táplálékkiegészítők globális szállítója, és közel ötven országban mintegy 9 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat magas szintű fenntarthatóságra törekszik, természetes forrásból származó nyersanyagokat és táplálékkiegészítőket gyárt az élelmiszeripari, valamint az egészségügyi piacokra, továbbá a kozmetikumokat, mosó- és tisztítószereket gyártó cégek számára. A Cognis számos más iparágnak is kínál megoldásokat, ha bevonatokra, festék- és kenőanyagokra, textilipari anyagokra, műanyagokra, mezőgazdasági és bányászati segédanyagokra van szükség.
A Cognis a Permira, a GS Capital Partners és a Schroder Ventures Life Sciences által kezelt magántőke-alapok tulajdonában van. 2002-ben a Cognis eladásai elérték a 3,1 milliárd eurót, a működési haszon az értékcsökkenés, amortizáció és kivételes tételek (EBITDA) levonása előtt 393 millió euró volt. 2003. első három hónapjában 748,6 millió eurós forgalmat ért el.

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást –, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a Scala és az iScala bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik