Belföld

Az amerikaik fele úgy véli, hogy Bush túlzásokba esett az iraki veszélyt illetően

Az amerikaiak csaknem fele véli úgy, hogy George Bush elnök felnagyította az iraki tömegpusztító fegyverek veszélyét, csak hogy igazolja vele a Szaddám Huszein volt iraki elnök elleni háborút.

Az NBC amerikai televízió és a The Wall Street Journal című lap szerdán nyilvánosságra hozott közös közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 47 százaléka vélekedett ilyeténképpen. 48 százalékuk azonban hiszi, hogy Bush kizárólag konkrét információkra támaszkodott, amikor az iraki tömegpusztító fegyverek veszélyét ecsetelte.

Az elnök eljárásának tisztességes voltát illetően erősödő kétely a jelek szerint nem befolyásolja az amerikaiak véleményét az iraki háború szükségességéről. A megkérdezettek 69 százaléka helyeselte az előző bagdadi rezsim elleni katonai fellépést. Hasonlóan nagy (69 százalékos) az elnök hazai támogatottsága a nemzetközi terrorizmus elleni harcban – jelentette az amerikai AP hírügynökség.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.