Belföld

Vécét, mosdót vesznek a prostituáltak a türelmi zónába

A Felsőkert utat jelölte ki türelmi zónának a XV. kerületi önkormányzat. A lányok munkába állás előtt mobilvécét, mosdót és szemetes kukákat vásárolnának - olvasható a Magyar Hírlapban.

A rákospalotai szemétégető melletti út mentén kaptak helyet a prostituáltak a XV. kerületi önkormányzattól. A Régi Fóti útról megközelíthető Felsőkert út közelében nincsenek házak, útközben még a Budapest határát jelző táblával is találkozik az ember. Kétoldalt szántóföld és bozótos.

Érdekvédelmi szervezetük elnöke, Földi Ágnes mégis örül, hogy sikerült megegyezniük. Eredetileg többtucat utcára nyújtották be igényüket az önkormányzathoz, a hivatal ezek helyett ajánlotta fel a Felsőkert utat.

Bár tegnap az önkormányzat kiállította a hatósági igazolást arról, hogy ez a terület nem védett övezetben fekszik, így a törvény szerint szabad a prostitúció, ám egyhamar nem kezdhetnek itt dolgozni a lányok. Földi Ágnes szerint többek között mobil vécére, mosdóra, szemetesre van szükség, amit várhatóan maguk a prostituáltak vásárolnak meg.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik