Belföld

Tízezer domain-név az Interware-nél

Az Interware Rt. 2003. július végén túllépte a tízezredik regisztrált és fenntartott domain nevet és ezzel piacvezető a domain regisztráció területén - közölte a cég.



 Az Interware-ről röviden

A legjelentősebb magyarországi internet-szolgáltatók közé tartozó Interware Rt.-t 1997-ben, ma-gyar magántulajdonban alapítot-ták, majd 2001 decemberében alakult részvénytársasággá. Az elsősorban mikro-, kis- és közép-vállalkozásokra fókuszáló vállal-kozás jelenleg mintegy 7000 elő-fizetővel rendelkezik.

Jelenleg Magyarországon csak az Interware Rt. tart fenn 10 ezernél több domain-nevet – állítja a társaság -, ami elősorban annak köszönhető, hogy a szerver-hosting üzletágban is piacvezető az Interware. Az Interware-nél regisztrált domain-nevek száma közel 14 ezer, de a fenntartott domainek száma mindig kevesebb, lemondás, megszűnés vagy értékesítés miatt. A fenntartott 10 ezer domain-név jelenleg is aktív, élő domaint takar.

Regisztráltak között jelentős internetes portálok, tartalomszolgáltatók vannak, mint például az index.hu, a netforum.hu, a startlap.hu, a fitnet.hu vagy a Nők Lapja Café, az nlcafe.hu. Megtalálható itt a tv2.hu, a bigbrother.hu, a hirtv.hu, a nemzeti.sport.hu, a kepessport.hu, a blikk.hu, a gyerekszaj.hu, a darido.hu, a joestetmagyarorszag.hu, a tenyek.hu, a mindentvagysemmit.hu, a claudiashow.hu, a nagytestver.hu, a filmmuzeum.hu, a tilos.hu és a szephazak.hu is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik