Belföld

MDF: 280 millióba került a Városháza pénzváltása

A fővárosi ellenzék szerint a városvezetés pénzügypolitikája miatt tavaly mintegy 280 millió forintos veszteség keletkezett, amikor 30 millió eurót váltottak át forintra.

A Városháza internetes oldalán a Fidesz által kifogásolt deviza-átváltás minden részlete olvasható – mondta szerdán Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője.

A Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetői korábban félévzáró tájékoztatójukon élesen bírálták a főpolgármestert és pénzügyi helyettesét a szerintük átgondolatlan hitelfelvételi gyakorlat miatt. Hock Zoltán, a pénzügyi bizottság alelnöke akkor kijelentette: a városvezetés rossz pénzügypolitikája miatt az immár teljesen eladósodott fővárosnak 2006 után költségvetésének 10 százalékát, 30 milliárd forintot kell majd a jórészt indokolatlanul felvett hitelek törlesztésére költenie a jelenlegi 4-5 milliárd helyett.

MDF-s képviselők a hibás pénzügypolitikával magyarázták azt is, hogy tavaly 30 millió euró forintra váltásakor – állításuk szerint – mintegy 280 millió forintos veszteség keletkezett.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik