Belföld

Már Budapest és Stuttgart között is közlekedik fapados repülőjárat

Szeptember 15-től már Stuttgartból is indít járatokat a Germanwings légitársaság. Budapestre napi egy járat, Thesszalonikibe, Lisszabonba és Isztambulba heti három járat, Prágába, Barcelonába és Bécsbe heti négy járat közlekedik majd.

Az új járatokra jövő hétfőtől, augusztus 4-től lehet jegyeket foglalni. A Stuttgartból induló útvonalhálózat várhatóan már októberben, a téli menetrend érvénybe lépésekor tovább bővül.

Dr. Joachim Klein, a Germanwings vezérigazgatója elmondta: „Több repülőtérrel folytatott hosszú és intenzív tárgyalásokat követően Stuttgart mellett döntöttünk. Az új repülőtér ugyanis kitűnő infrastruktúrát kínál. Meg vagyunk győződve arról, hogy rendkívül kedvező (legkevesebb 19 euró) áraink – melyek minden adót és illetéket magukba foglalnak – nagy érdeklődésre tartanak számot.“

Két hónappal az első budapesti járat beindítása után a Germanwings – a nagy keresletnek köszönhetően – megemelte a Köln és Budapest között közlekedő járatainak számát. Július 11-e és szeptember 14-e között hétfőn, pénteken, szombaton és vasárnap napi két járat közlekedik a két város között. A Germanwings légitársaság napi járatait 14 órakor indítja Kölnből és 16 óra 20 perckor Budapestről, amely a nyári szezonban a hét 4 napján reggeli járatokkal bővül: Kölnből Budapestre 7 órakor, Budapestről Kölnbe 9 óra 20 perckor közlekednek az új járatok.

A Germanwings Köln mellett fekvő bázisrepülőteréről a következő városok érhetők el: Athén, Barcelona, Berlin, Bologna, Budapest, Drezda, Edinburgh, Isztambul, Ibiza, Izmir, Lisszabon, London (Stansted), Madrid, Milánó (Malpensa), Nizza, Párizs (Charles de Gaulle), Prága, Róma, Thesszaloniki, Velence, Bécs és Zürich.

Szezontól és időponttól függetlenül a Germanwings repülőjegyeinek nagy részét a két legolcsóbb kategóriájú, 19 illetve 29 eurós áron – beleértve minden adót és illetéket – kínálja egy útra utasainak. A repülőjegyek a www.germanwings.com internet címen vagy a 0049 1805 955 855, 0043 1 502 91 00 70 telefonszámokon foglalhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik