Belföld

Veszteséggel zárta a második negyedévet az Alcatel

A francia Alcatel távközlési berendezés gyártó konszern 675 millió eurós nettó veszteséget szenvedett el a második negyedévben, de költségcsökkentési programjának köszönhetően sikerült 21 millió eurós működési eredményt kiizzadnia.

A veszteség tartalmaz 115 millió euró arculatérték leírást és az érdekeltségek veszteségeivel kapcsolatos 104 millió eurós leírást. Az elemzői előrejelzések 409 millió eurós nettó veszteséget vártak. Az elmúlt év azonos periódusának vonatkozási száma 1,44 milliárd euró veszteség.

A működési eredmény tekintetében 44 millió eurós veszteséget vártak a független előrejelzések. Az értékesítési árbevétel 26 százalékkal 3,15 milliárd euróra zuhant az előző év azonos periódusával összevetve. Negyedéves bázison viszont hat százalékkal javult a forgalom. Itt az előrejelzések 3,14 milliárdot vártak. A dollár árfolyamának hatásától megtisztítva éves bázison 19 százalékkal csökkent, negyedéves bázison pedig kilenc százalékkal emelkedett a forgalom.

A harmadik negyedévre stabil árbevételt és a költségcsökkentések függvényében a működési nyereségesség javulását várja az Alcatel. Serge Tchuruk, a konszern vezérigazgatója teljesíthetőnek tartja a korábban kiadott éves célszámokat.

Az Alcatel részvénye több mint 89 százalékkal emelkedett az idén. A papír kedden 8,16 eurón nyitott az előző 7,82 eurós zárás után a párizsi tőzsdén. A délelőtti órákban elért 8,24 eurós árfolyam 5,37 százalékos nyereségnek felel meg. A papír 52 heti árfolyam csúcsa 8,54 euró, mélypontja pedig 4,16 euró. A legutolsó osztalék 0,16 euró volt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik