Belföld

Többszörös árat fizetett honlapjáért a sportminisztérium

Számos programozó értetlenségének adott hangot, amiért a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) új internetes honlapjának kifejlesztéséért majd tizenötmillió forintot fizetett ki a tárca - számol be a Népszava.

Még Mesterházy Attila politikai államtitkár mutatta be néhány hete az új honlapot, amely szorosan illeszkedik a tárca és a kormány hosszútávú elképzeléseibe, vagyis hogy a minisztérium internetes szolgáltatása minőségi legyen és jól kezelhető.

A GYISM új honlapjának kialakítására a Hazai Sportlapok Lapkiadó Kft. egy meghívásos pályázatot írt ki, ezt az Alchimedia Kft. nyerte meg. A minisztérium saját bevallása szerint csaknem 15 millió forintot költött a honlap kialakítására, ebből az alapsite költsége 9 800 000 forint + ÁFA, míg az egyedi fejlesztéseké 4 500 000 forint + ÁFA volt. Szakértők szerint azonban ez az ár igencsak magas.

A Népszava által megkérdezett szakértőink szerint még egy nevesebb cég sem kért volna 1-2 millió forintnál többet, bár a minisztériumi megrendelések esetében már bevett szokás, hogy a vállalkozások kicsit magasabb árat mondanak a szokásosnál – teszik hozzá. Az már csak külön érdekesség, hogy a GYISM saját felmérése szerint a látogatóknak több mint a fele elégedettlen a portállal.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik