Belföld

A kormány második féléves jogalkotási programja

admin
admin

2003. 07. 29. 17:39

A jövő évi költségvetés, az adótörvények és az alkotmány módosítása, az új áfatörvény, az egészségügyi, a haderő és a közigazgatási reform elindítása, illetve folytatása és számos esélyegyenlőséggel kapcsolatos jogszabály megalkotása szerepel a kormány idei, második félévre elfogadott programjában.

“A kormány második félévi munkájának középpontjában az Európai Unió tagállamaként való működésre történő felkészülés, a magyar gazdaság versenyképességének megerősítése, az esélykülönbségek további csökkentése és az elhatározott korszerűsítési programok elindítása és folytatása állnak” – tartalmazza a Magyar Közlöny legfrissebb, 89. számában megjelent közlemény.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter közleménye szerint a kormány jelentős jogharmonizációs feladatokat hajt végre – az adózási szabályoktól a határellenőrzésen keresztül a médiatörvényig – továbbá biztosítja az uniós támogatások fogadására alkalmas intézményrendszer kiépítését és hatékony működését.

A kabinet lépéseket tesz annak érdekében, hogy “a gazdaságpolitika egyaránt szolgálja a fenntartható gazdasági növekedést, az ország pénzügyi egyensúlyát, és a magyar vállalkozások versenyképességének javulását”.

“A hároméves költségvetési kerettörvényre, a 2004. évi költségvetésre, valamint az adó- és járulékrendszer változásaira vonatkozó javaslatait a kabinet a szigorú és takarékos gazdálkodás jegyében, de a vállalkozások fejlődéséhez, az infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges források megteremtésével dolgozza ki” – áll a közlésben. Ezek kidolgozása szeptemberre várható.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Velence, 2018. szeptember 12.
Lázár János érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére egy velencei szállodába 2018. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.