Belföld

2004-től szabad esésben a német árak

admin

2003. 07. 29. 08:14

Németországban elkezdődött az utolsó, törvényben szabályozott kiskereskedelmi kiárusítási szezon, az SSV, amely száz évig ugyan jó volt, de most a törvényhozók szerint már nincs rá szükség - olvasható a Népszabadságban.

2004-től kezdve a kiskereskedők – immár törvényesen – akkor és annyit engednek áraikból, amennyit a piac és a német versenyszabályok megengednek. Németország felzárkózik az európai élvonalhoz, amit az is jelez, szombaton este nyolcig nyitva lehetnek az üzletek (de a vasárnapi tilalom még él).

Eddig a gondosan szabályozott német hétköznapi életben megvolt a leárazási szezon (általában két hét a németországi nyári időszak végén, azaz július utolsó napjaiban, augusztus első heteiben és két hét télutókor, valamikor februárban.) A mostani, utolsó SSV július 28-án kezdődött és augusztus 8-ig tart. A kereskedők a mostanság gyatra kereslet megélénkítésére 50-75 százalékos árengedményeket ígérnek. Ezzel a németországi kiskereskedelmi árak (amelyek a leárazással még a magyarországi árviszonyoknál is jóval kedvezőbb ár-minőség viszonyt kínálnak) Európából is sok vásárlót vonzanak.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.