Belföld

2004-től szabad esésben a német árak

Németországban elkezdődött az utolsó, törvényben szabályozott kiskereskedelmi kiárusítási szezon, az SSV, amely száz évig ugyan jó volt, de most a törvényhozók szerint már nincs rá szükség - olvasható a Népszabadságban.

2004-től kezdve a kiskereskedők – immár törvényesen – akkor és annyit engednek áraikból, amennyit a piac és a német versenyszabályok megengednek. Németország felzárkózik az európai élvonalhoz, amit az is jelez, szombaton este nyolcig nyitva lehetnek az üzletek (de a vasárnapi tilalom még él).

Eddig a gondosan szabályozott német hétköznapi életben megvolt a leárazási szezon (általában két hét a németországi nyári időszak végén, azaz július utolsó napjaiban, augusztus első heteiben és két hét télutókor, valamikor februárban.) A mostani, utolsó SSV július 28-án kezdődött és augusztus 8-ig tart. A kereskedők a mostanság gyatra kereslet megélénkítésére 50-75 százalékos árengedményeket ígérnek. Ezzel a németországi kiskereskedelmi árak (amelyek a leárazással még a magyarországi árviszonyoknál is jóval kedvezőbb ár-minőség viszonyt kínálnak) Európából is sok vásárlót vonzanak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik