Belföld

Nem nyomoznak az offshore álbank ügyében

A rendőrség nem nyomoz annak az álbanknak az ügyében, amely nem végezhetne pénzintézeti tevékenységet Magyarországon, mégis hirdeti magát.

A rendőrség bűncselekmény hiányában nem indított nyomozást a Hyper-Cash Bank offshore pénzintézet tevékenysége ellen, noha a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) több hónappal ezelőtt bejelentést a céggel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányságnál (ORFK) – tájékoztatta az MTI-t Németh Lajos hétfőn.

Az ORFK kommunikációs igazgató-helyettese a Népszabadság hétfői cikkére reagálva elmondta: a pénzmosás esetleges gyanúját vizsgálták meg ebben az ügyben, ám erre utaló nyomokat nem találtak a Hyper-Cash-nél.

A cikk szerint a közelmúltban egy magyar napilap hasábjain hirdette magát az offshore bank, amely Magyarországon egyáltalán nem végezhetne banki tevékenységet. A cikk arról is beszámol: a bank elnökének magyar cége, a hárommillió forint törzstőkéjű Hyper-Cash Hungary Kft. felszámolás alatt áll, a nem létező Melchizedek-szigeteken bejegyzett bank pedig Magyarországról csak egy budapesti postafiókon, valamint egy New York-i postacímen keresztül érhető el. A cikk szerint a Hyper-Cash Bank jelenleg is folytatja tevékenységét, holott január 29-én felszámolási eljárás indult ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik