Belföld

Nőtt a Vodafone előfizetők száma az első negyedévben

admin
admin

2003. 07. 28. 14:06

A Vodafone Group Plc. messze a várakozásokat meghaladóan növelte előfizetői számát az első negyedévben.

A világ legnagyobb mobilszolgáltatója erőteljesen növelte előfizetői számát az Egyesült Államokban, Japánban bevételei viszont mérsékelten növekedtek. A szakértők a Vodafone akvizíciós stratégiáját mérlegelik most, amikor távozik az első számú vezető a cég éléről.

A Vivendi Universal pénteken jelentette be, hogy a Vodafone felhagy eddig álláspontjával, miszerint médiatársaságot nem von érdekeltségi körébe, vagyis a konszern esetleg ismét igyekszik megszerezni a Cegetelt, a Vivendivel közös vállalkozásban működő francia mobilszolgáltatót. Chris Gent, a Vodafone végrehajtó igazgatója, aki szerdán vonul vissza, ugyan sajtóértekezletén azt közölte, hogy nem várhatók rövid távon nagyobb akvizíciók, ám a szakértők a pénteki Vivindi megjegyzésből arra következtetnek, hogy kiterjedt vásárlási hullám indulhat be, amely középtávon a Vodafone részvények esésével járhat.

A brit társaságnak 28 országban van érdekeltsége és június első negyedévében 2,5 millió új felhasználót kötött magához, szemben a várakozásokban szereplő 2,2 millióval. Összes felhasználóinak száma 122,7 millióra emelkedett ezzel. Az átlagos felhasználóra jutó bevételek ( ARPU) a júniust megelőző 12 hónapban 297 fontra nőttek Angliában a márciusi 292 fontról
Ami az esetleges akvizíciókat illeti, a Vodafone tárgyal a görög távközlési berendezéseket gyártó Intracommal, amely meg akar szabadulni részben, vagy egészben a Panafon – a Vodafone leányvállalata – 9,43 százalékos részesedésétől. Tervezi a belépést a Vodafone az iraki piacra is kuvaiti franchise partnerén, az MTC-n keresztül. Bejelentette azt is a brit társaság, hogy az idén 10 százalékos felhasználói növekedést tervez és a bevételek azonos nagyságrendű felfutására számít a 2004 márciusáig tartó üzleti évben is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.