Belföld

Liverpool: önkormányzati ügyintézés interaktív televízón át

admin

2003. 07. 28. 11:52

Liverpool több mint 200 ezer lakosa hamarosan interaktív digitális televízió segítségével kerülhet kapcsolatba önkormányzatával.

Szeptember elsejétől Liverpool, elsőként az Egyesült Királyság önkormányzatai közül – egy 30 ezer font összköltségű projekt révén – IDTV-szolgáltatásokat nyújthat lakosainak. Az új szolgáltatást igénybevevő nézők általános információkhoz juthatnak, és kapcsolatot létesíthetnek a helyhatósági testület tagjaival. A tervek között szerepel az is, hogy a későbbiekben lehetővé tennék a tranzakciók végrehajtását is a liverpooliak számára, akik így például a helyi adók befizetését is ilyen módon intézhetik majd.

A Sky Digital platformon szolgáltatott adáshoz várhatóan az NTL és a Telewest előfizetői juthatnak majd hozzá, ami azt jelentené, hogy a város felnőtt lakosságának a fele használhatná az új szolgáltatást.

Chris Newby, a város IKT és e-kormányzati ügyekért felelős képviselője elmondta: nemrégiben elhatározták, hogy a technológiai fejlesztések terén hatalmasat lépnek előre, és ez a projekt is a már zajló “forradalom” része. Hozzátette, hogy már évek óta terveik közt szerepelt a televízió, mint csatorna ilyetén kihasználása, ám a kábelek nem tették lehetővé ekkora mennyiségű adat szállítását. A digitális televíziózás révén azonban minden akadály elhárult a városatyák elől.


Forrás: www.infinit.hu


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.