Belföld

Álbank ajánl kiemelkedően magas kamatot

Úgynevezett off-shore bank hirdette magát a közelmúltban egy magyar napilap hasábjain. A Hyper-Cash Bank, amely egyáltalán nem végezhetne banki tevékenységet Magyarországon, a többi pénzintézetnél jóval magasabb betéti kamatot ígér - olvasható a Népszabadságban.

A „bank” elnökének magyar cége, a hárommillió forint törzstőkéjű Hyper-Cash Hungary Kft. felszámolás alatt áll. A hirdetésben csak mobilszámot adtak meg, postacím helyett pedig e-mail és internetes honlap szerepel. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete bejelentésre vizsgálatot indított a cég ellen, és az ügybe már a rendőrség is bekapcsolódott.

A Hyper-Cash Bank honlapján befektetési ajánlatként a bank tiszteletbeli elnöke, Kónya Árpád (a felszámolás megkezdéséig a kft. ügyvezető igazgatója) egy 1999-ben szabadalmaztatott, bankautomatán keresztül azonnal végrehajtható átutalási rendszer kidolgozását ajánlja. A cég az ehhez szükséges egymillió dollárt részvénykibocsátással kívánja megszerezni.

A megyeszékhelyeken egy-egy, Budapesten két bankautomatát helyeznének el, az átutalásokat telefonon és interneten is el lehetne indítani. Az átutalás összegének egy százalékát számolná fel a cég költségként, amit osztalékként a részvényeseknek juttatna. A leendő részvények árfolyama 190 dollár, banki betétként legalább százezer forintot kell lekötni. A Hyper-Cashnél szívesebben fogadnák a részvényvásárlókat; az ügyfelek számára egyéni, személyre szabott szerződést készítenének, azaz a nyereségből származó osztalék, valamint a betétek kamata nem egyenlő arányban kerülne az ügyfelekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik