Belföld

Álbank ajánl kiemelkedően magas kamatot

admin

2003. 07. 28. 07:55

Úgynevezett off-shore bank hirdette magát a közelmúltban egy magyar napilap hasábjain. A Hyper-Cash Bank, amely egyáltalán nem végezhetne banki tevékenységet Magyarországon, a többi pénzintézetnél jóval magasabb betéti kamatot ígér - olvasható a Népszabadságban.

A „bank” elnökének magyar cége, a hárommillió forint törzstőkéjű Hyper-Cash Hungary Kft. felszámolás alatt áll. A hirdetésben csak mobilszámot adtak meg, postacím helyett pedig e-mail és internetes honlap szerepel. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete bejelentésre vizsgálatot indított a cég ellen, és az ügybe már a rendőrség is bekapcsolódott.

A Hyper-Cash Bank honlapján befektetési ajánlatként a bank tiszteletbeli elnöke, Kónya Árpád (a felszámolás megkezdéséig a kft. ügyvezető igazgatója) egy 1999-ben szabadalmaztatott, bankautomatán keresztül azonnal végrehajtható átutalási rendszer kidolgozását ajánlja. A cég az ehhez szükséges egymillió dollárt részvénykibocsátással kívánja megszerezni.

A megyeszékhelyeken egy-egy, Budapesten két bankautomatát helyeznének el, az átutalásokat telefonon és interneten is el lehetne indítani. Az átutalás összegének egy százalékát számolná fel a cég költségként, amit osztalékként a részvényeseknek juttatna. A leendő részvények árfolyama 190 dollár, banki betétként legalább százezer forintot kell lekötni. A Hyper-Cashnél szívesebben fogadnák a részvényvásárlókat; az ügyfelek számára egyéni, személyre szabott szerződést készítenének, azaz a nyereségből származó osztalék, valamint a betétek kamata nem egyenlő arányban kerülne az ügyfelekhez.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

LEAGUE CITY , TX - MAY 20: Residents attend a prayer vigil to remember the victims from the Santa Fe High School shooting at Walter Hall Park on May 20, 2018 in League City, Texas. Last Friday, 17-year-old student Dimitrios Pagourtzis entered the school with a shotgun and a pistol and opened fire, killing 10 people.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.