Belföld

Ismét csalhatott a WorldCom

Újra csalással vádolják az ex-WorldComot: a jelenleg MCI néven működő telekommunikációs cég most állítólag egymilliárd dollárral rövidítette meg üzleti partnereit. A cég ellen jelenleg csődeljárás folyik, még a tavalyi könyvelési botrány következményeként. Az MCI papírjait a Szövetségi Ügyészség vizsgálja - írja NEY York Timesra hívatkozva az Origo.

Az MCI-vel szemben felmerült a gyanú, hogy több mint egymilliárd dollárral károsította meg üzleti partnereit 1994 óta. Amerikában helyközi hívás esetén a telefontársaságok egymás hálózatait használják, ezért néhány centes díjat fizetnek egymásnak hívásonként. A New York Times értesülése szerint az akkor még WorldCom néven bejegyzett telekommunikációs óriás kis helyi társaságokkal kötött üzletet, hogy helyi hívásként tüntessék fel helyközi hívásait. A cég még Kanadán keresztül is kapcsolt hívásokat, csak hogy ne kelljen fizetnie üzleti partnereinek.

Úgy tűnik, a WorldCom három nagy társaságot: az AT&T-t, az SBC Communicationst és a Verizont károsította meg íly módon. A cég már megegyezett a Verizonnal, hogy hatvanmillió dollár kártérítést fizet a kapcsolásidíj-számla kiegyenlítésére. Az MCI azonban addig nem fizethet a Verizonnak, amíg hitelezői és a szövetségi bíróság el nem fogadja újjászervezési tervét, a cég ellen ugyanis még mindig csődeljárás folyik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik